3B Opschonen

Wanneer een Family geopend is via Edit Family in een project, kan dit commando toegepast worden. Standaard worden er namelijk Engelse arceerpatronen, lijnstijlen en materialen toegevoegd. Deze Engelse onderdelen worden met dit commando verwijderd, ook eigen gemaakte materialen. Dit is niet erg, want de subcategorieën worden niet verwijderd en blijven gekoppeld aan de geometrie. Op het moment dat de Family terug wordt geladen in het project, werkt alles nog steeds zoals gewenst. Alle commando’s die onder de 3B opschonen knop staan, muv 3B Subcategoriën, wordt uitgevoerd.Let op: er verschijnt geen melding dat het commando uitgevoerd is!

 

 • 3B Annotatie conversie
  In alle zichten in de Project Browser, waar standaard Engelse of Duitse benamingen zijn toegepast, worden deze hernoemt in Nederlandse benamingen. Zo wordt Ref Level omgezet naar Plattegrond. Let op: er verschijnt geen melding dat het commando uitgevoerd is!
 • 3B Kenmerk
  Met dit commando worden de 3B Werkmethodiek parameters toegevoegd aan de Family. Dit is een controle om aan te geven dat deze Family conform 3B is aangemaakt/aangepast. De vijf parameters zijn te vinden in het onderdeel Identity Data.
 • In de Family Manager kan op deze parameters gefilterd worden, zodat in de database juist alleen Families laat zien conform de 3B Werkmethodiek.Let op: er verschijnt geen melding dat het commando uitgevoerd is!
 • 3B Parameter conversie
  Met dit commando worden alle punten (.) in de parameter(s) verwijdert of vervangen door een underscore(_). Parameternamen met een punt geven problemen tijdens de export naar een database, bijv. wanneer de RDB-link (Add-in) wordt gebruikt.
 • 3B Reference planes conversie
  Duitse benamingen van reference planes worden vertaald naar het standaard engels. Let op: er verschijnt geen melding dat het commando uitgevoerd is!
 • 3B Units conversie
  De inches worden aangepast in metrische waarden (mm). Let op: er verschijnt geen melding dat het commando uitgevoerd is!
 • 3B Arceringen verwijderen
  In de Family worden alle arceringen verwijderd. Let op: er verschijnt geen melding dat het commando uitgevoerd is!
 • 3B Lijnpatronen verwijderen
  In de Family worden alle lijnstijlen verwijderd, behalve uitlijning. Deze is voor de referentievlakken. Let op: er verschijnt geen melding dat het commando uitgevoerd is!
 • 3B Materialen verwijderen
  In de Family worden alle materialen verwijderd, behalve algemeen. Als er geen materialen meer aanwezig zijn, kunnen er ook geen aangemaakt worden. Let op: er verschijnt geen melding dat het commando uitgevoerd is!
 • 3B Subcategorieën verwijderen
  In de Family worden alle subcategorieën verwijderd. Let hierbij op dat gekoppelde subcategorieën aan geometrie ook verwijderd zijn! Let op: er verschijnt geen melding dat het commando uitgevoerd is!