GeO architecten optimaliseert hun werkproces in Revit met 3B Tools

‘Tijd is geld’, een waarheid die ook geldt voor architectenbureaus. GeO architecten in Schagen heeft daarom de overstap gemaakt naar 3B Tools om hun werkproces te optimaliseren. De implementatie en instructie werden verzorgd door ICN Solutions. Volgens projectleider Jos Stapel van dit vooraanstaande architectenbureau in Noord-Holland heeft 3B Tools vanaf het allereerste moment al zijn meerwaarde bewezen.

Hoewel GeO architecten eerder tevreden was met een andere Revit-applicatie, waren ze op zoek naar een oplossing die beter was afgestemd op architecten en het versnellen van het werkproces. Na grondig marktonderzoek kwamen ze al snel uit bij 3B Tools van ICN Solutions, en ze waren direct onder de indruk van deze applicatie. Vooral de vele handige tools die het werken met Autodesk Revit versnellen en vereenvoudigen spraken hen aan. Daarom kozen ze bewust voor 3B Tools.

Voordelen voor zowel beginnende als gevorderde Revit gebruikers

Zelfs beginnende gebruikers halen direct voordeel uit 3B Tools, zo stelt Jos Stapel. “De applicatie is snel en eenvoudig te leren, zodat je meteen aan de slag kunt. Er zijn ook geavanceerdere tools beschikbaar voor ervaren gebruikers. Een bijzonder handige tool die we veelvuldig gebruiken, is bijvoorbeeld de 3B Batchprint. Hiermee kunnen we meerdere papierformaten tegelijk afdrukken en hergebruiken voor vervolgprintopdrachten, wat aanzienlijk veel tijd bespaart. Ook de Family Manager en andere tools werken efficiënt. Hetzelfde geldt voor het maken van tekeningen en het genereren van kozijnenstaten; met de 3B tools wordt dit werkproces aanzienlijk versneld.”

Speciaal voor de Nederlandse bouwbranche

Wat 3B Tools onderscheidt van andere Revit-applicaties is dat het specifiek is afgestemd op de Nederlandse bouwpraktijk. Jos Stapel is vooral enthousiast over de 3B Bouwbesluit Module. “Deze module stelt ons in staat om bouwbesluit-toetsen sneller en nauwkeuriger uit te voeren. Het mooie is dat het grootste deel van het proces geautomatiseerd is, maar niet volledig. Hierdoor behouden architecten voldoende flexibiliteit om het proces naar eigen inzicht te sturen.”

Bovendien wordt 3B Tools voortdurend aangepast aan de wensen van de gebruikers door de specialisten van ICN. “Zodra meerdere gebruikers een verandering willen of behoefte hebben aan een bepaalde tool, kan ICN snel aan die vraag voldoen. De directe communicatie met ICN verloopt uiterst prettig,” aldus een enthousiaste Jos Stapel. “En als er vragen of problemen zijn, staan de mensen van de telefonische helpdesk altijd direct klaar om ons te ondersteunen.”

3B Tools als meerwaarde voor architectenbureau

“De implementatie en instructie van 3B Tools door ICN Solutions verliepen buitengewoon soepel.” Al met al kan de projectleider van GeO architecten de Revit-applicatie van ICN alleen maar aanbevelen. “3B Tools versnelt ons totale werkproces, en dat is de belangrijkste meerwaarde voor ons bedrijf. Hoewel we er pas enkele maanden mee werken, is het nu al een onmisbare tool geworden.”

BIM tekenaar modelleur

Sneller & efficiënter werken in Autodesk Revit

Wil je weten wat 3B Tools voor jouw organisatie kan betekenen? Neem contact op met een van onze experts om de mogelijkheden te bespreken.