B+M bouwt samen met 3B Tools aan efficiëntie en kwaliteit

Ontdek hoe B+M Den Haag, een toonaangevend bureau gespecialiseerd in tekenen, adviseren en coördineren, hun passie voor uitdagende projecten en hoogwaardige kwaliteit combineert met de kracht van 3B Tools om efficiëntie en samenwerking naar een hoger niveau te tillen.

Werkwijze binnen B+M

Met een focus op de meest complexe en omvangrijke bouwprojecten in Nederland, gedijt B+M onder de leiding van directeur-eigenaar Ronald Boersen. Voor B+M draait alles om het aanpakken van nieuwe uitdagingen en het creëren van een uitstekend product dat voldoet aan de hoogste kwaliteitsnormen. Het team bestaat uit een hechte groep van ongeveer 10 specialisten die streven naar verbetering en efficiënt samenwerken om indrukwekkende resultaten neer te zetten.

Het engineeringsbureau werkt van oudsher met AutoCAD, maar tegenwoordig hebben ze ook de BIM werkmethodiek geïmplementeerd en zijn ze overgestapt naar Autodesk Revit. De overgang van AutoCAD naar Revit heeft nieuwe mogelijkheden geopend om niet alleen 3D-modellen te maken, maar ook om rijke gegevens aan alle elementen toe te voegen voor beheer en onderhoud. Bovendien kunnen ze deze uitgebreide informatie ook delen met alle betrokken partijen in het bouwproces.

Aangezien Revit Amerikaanse software is, waren ze bij deze overstap op zoek naar een partij die ondersteuning bood in de vorm van extra tooling voor de Nederlandse markt en BIM-methodiek. Zo kwamen ze uiteindelijk in aanraking met 3B Tools.

De nuttigste 3B tooling volgens B+M

B+M vond een sterke partner in 3B Tools, en na een aantal informatieve sessies met het technische team waren ze overtuigd van de meerwaarde van 3B Tools. De voordelen die hierbij de meeste indruk maakten waren het volautomatisch dupliceren van bladen en views, de mogelijkheid tot het printen van batches, en de tijdswinst die andere functies bieden.

“Na een aantal sessies, waarbij de technische mannen van 3B Tools een aantal functionaliteiten hebben laten zien waar wij veel tijd aan kwijt waren, waren dat eigenlijk de 3 basis items waarop we hadden besloten om door te gaan met 3B Tools.” – Ronald Boersen, Eigenaar B+M.

De functies waar B+M op het moment het meeste gebruik van maakt zijn:

  • 3B Batch Print: hiermee kunnen ze complete sets in één keer printen met de goede codering.
  • 3B Family Manager: met deze functie hebben ze beschikking over alle families die gebouwd zijn binnen het bureau en eventueel ook binnen andere projecten die ze hebben gedaan.
  • 3B Parameter Mapper: Parameters zijn tegenwoordig heel erg van belang en met 3B Tools kunnen ze deze eenvoudig mappen.
  • 3B Kozijnenstaat: Hiermee kunnen ze heel makkelijk een kozijnenstaat genereren, waarbij ze alle kozijnen die in een model zitten in één keer op een sheet kunnen zetten waarbij alle specificaties van die kozijnen vermeld staan.

Bovengenoemde tools zijn niet de enige 3B tools waar ze binnen B+M gebruik van maken:

“Er zit nog veel meer handige tooling in, waarbij we iedere keer aan het onderzoeken zijn: is dit efficiënt voor ons en past het in ons bedrijfsproces? Zo niet, dan gaan wij altijd met 3B Tools in gesprek om te kijken of zij daarin wat voor ons kunnen betekenen.”– Ronald Boerse, Eigenaar B+M

Duurzame samenwerking met 3B Tools

B+M’s samenwerking met 3B Tools is gebaseerd op vertrouwen, gebruiksvriendelijkheid en responsiviteit. Het vermogen van 3B Tools om hun behoeften te begrijpen en hun software voortdurend aan te passen en te verbeteren, heeft B+M geholpen om hun efficiëntie, kwaliteit en samenwerking naar ongekende hoogten te tillen.

In de constante zoektocht naar perfectie is B+M trots op hun partnerschap met 3B Tools, een partnerschap dat niet alleen draait om technologie, maar om het samen bouwen aan succesvolle, prachtige projecten die de tand des tijds doorstaan.

“Vlot contact, snel antwoord. Daar houden we van. Korte lijnen, snel reageren, en dan kom je met elkaar verder.” – Ronald Boersen, Eigenaar B+M

BIM tekenaar modelleur

Sneller & efficiënter werken in Autodesk Revit

Wil je weten wat 3B Tools voor jouw organisatie kan betekenen? Neem contact op met een van onze experts om de mogelijkheden te bespreken.