Behaal tijdwinst in Revit met deze 5 handige tools

Heb jij taken waarvan je zelf denkt dat ze efficiënter uitgevoerd moeten kunnen worden? Verlies je veel tijd in BIM-projecten aan bepaalde handelingen die volgens jou veel sneller moeten kunnen? Met deze 5 handige 3B tools bespaar je tijd en werk je een stuk effectiever in Autodesk Revit!

Download gratis hand-out: ‘De top 20 handigste 3B tools’

3B Parameter Manager:

Shared parameters eenvoudig uitwisselen

Hoe kun je Shared Parameters eenduidig inzetten binnen projecten? Zeker als het project-specifieke Shared Parameters zijn die achteraf worden toegevoegd, is dit een tijdrovende klus. Met de 3B Parameter manager kun je achteraf parameters toevoegen of aanpassen voor alle families of voor specifieke families. Daarnaast kan gecontroleerd worden wanneer er meerdere shared parameter files zijn toegepast, wat de verschillen zijn en deze samenvatten in een nieuwe file (project specifiek).

3B Kozijnenstaat:

Een handig verzamelblad voor alle kozijnen

Genereer automatisch een kozijnenstaat met de 3B Kozijnenstaat tool. Zo heb je een snel overzicht van alle kozijnen. Hierbij wordt alleen een kozijnenstaat gemaakt van de kozijnen die gebruikt zijn in het model. De kozijnen die in het project geladen zijn maar niet gebruikt worden, zijn ook niet zichtbaar in deze kozijnenstaat.

3B Controle gespiegeld:

Een volledig uittreksel van gespiegelde objecten

Krijg met één druk op de knop een uittreksel van alle objecten (zoals ramen en deuren) die gespiegeld zijn in jouw model. Zo voorkom je handmatig telwerk en heb je een nauwkeuriger overzicht. Dit overzicht is handig voor de uitvoerende partijen waarmee je werkt.

3B Sheet duplicator:

Sheets dupliceren inclusief views en layout

Met de 3B Sheet duplicator kun je een Sheet (inclusief alle views) naar de gewenste plek dupliceren en de lay-out hiervan behouden.

3B IFC Merge:

Snel en makkelijk 2 of meer IFC-bestanden samenvoegen

Een ideale tool voor als je IFC-files van deelmodellen wilt exporteren en deze later toch wilt combineren tot een volledig IFC-model. Hiervoor hoef je de IFC modellen niet eerst in Revit te openen en te combineren. De IFC-bestanden kun je door middel van deze tool met één simpele handeling binnen enkele minuten combineren tot één bestand.

Download gratis: de 20 handigste 3B tools

Ben je nieuwsgierig naar de uitgebreide functionaliteiten die 3B Tools te bieden heeft? Er zijn eigenlijk zoveel mogelijkheden dat we speciaal voor jou een lijst van de top 20 functies hebben samengesteld. Download hieronder de top 20 onmisbare 3B functionaliteiten voor modelleurs en leer hoe deze functies zorgen voor tijdswinst en betere kwaliteit.

BIM project manager

3B Tools abonnement afsluiten

Wil jij ook profijt hebben van al deze tools? Neem dan een abonnement op 3B Tools. Kies welk abonnement bij jou past en sluit deze meteen af. Wil je meer informatie over 3B Tools? Neem dan contact met ons op via info@icn-solutions.nl of via 073 – 750 6 750.

modelleur tekenaar

Plan een afspraak

Wil jij meer weten over alle mogelijkheden van 3B Tools? Plan dan een afspraak in met een van onze experts. Wij kijken graag samen met jou op welke punten 3B Tools kan bijdragen aan een betere BIM-workflow.