5.3.2 Het wijzigen vanuit het project

In de Project Browser kan een Family worden geselecteerd en met de rechtermuisknop gekozen worden voor Edit Family. Indien een kolom (dus een Component Family) geselecteerd is, dan is op het contextuele tab de optie Edit Family.

Edit Family

Met deze methode worden de standaard Engelse materialen, lijnstijlen en arceringen in de Family gevoegd. Dus na deze handeling moet het commando Opschonen 3B Element worden gestart uit het tabblad 3B Werkmethodiek3B Tools. Dit is een bug in Revit. Als de tool wordt toegepast, worden deze allemaal verwijderd behalve het materiaal algemeen en lijnstijl uitlijning.

Alle gekoppelde subcategorieën blijven gekoppeld en de Family kan naar wens aangepast worden. Dus kunnen subcategorieën en gedeelde parameters, als dit nodig is, worden toegevoegd.

Als de wijzigen doorgevoerd zijn, kan de Family in de bibliotheek met een duidelijke naam opgeslagen worden of via Load into Project in het project geladen worden. Let daarbij altijd op, dat alle parameters worden overschreven, want anders hebben de wijzigingen geen effect.