3B Style manager

OMSCHRIJVING

De tool synchroniseert Project en Family Types tussen diverse projecten. Tevens is het mogelijk standaard packages aan te maken.

 

De 3B Style manager is het beste te omschrijven als een uitgebreidere “Transfer project standards” tool. Met deze tool is het mogelijk om Family types uit 1 of meerdere projecten over te hevelen naar 1 of meerdere andere projecten. Grootste voordeel is dat het mogelijk is om selectief family types over te zetten (en dus niet zoals met transfer project standards alleen de keuze voor bijv. alle wanden of geen wanden).

Enkele toepassingen zijn:

 • In een project met linked files families synchroon houden.
 • Standaard instellingen maken om eenvoudig op basis van een alles omvattende template, afgeleiden te maken.

WERKWIJZE

 1. Start het commando.
 2. In het linker venster Categorieën staan de projecten waaruit families overgezet kunnen worden naar andere projecten. In deze lijst staat altijd het huidige project. De families staan onderverdeeld in Annotation Categories, Imported Categories en Model Categories.
 3. Wanneer een categorie gekozen wordt, wordt in het Stijlen venster (middelste) de aanwezige family types van de gekozen categorie weergegeven. Is deze lijst leeg, dan bevat het project geen families van deze categorie. Middels dubbelklik of meervoudige selectie en dan de knop “Toevoegen” wordt de families toegevoegd aan Transfer Categorieën lijst (rechtsboven).
 4. Wanneer er te veel families geselecteerd zijn, kunnen de overbodige families middels de “verwijderen” knop weer uit de lijst gehaald worden.
 5. In de lijst Transfer projecten (rechtsonder) kunnen de projecten (of templates) gekozen worden waarin u de families uit de lijst Transfer Categorieën wilt kopiëren.
  Let op! Deze projecten zullen na de transfer opgeslagen worden, dus het is belangrijk dat er niemand anders deze projecten geopend heeft!
 6. De gemaakte instellingen kunnen bewaard worden voor een volgende keer (rechtsboven).
  Let op! Het openen van een instellingsbestand zal de huidige instellingen te niet doen!

De mogelijkheden van de 3B Style manager zijn:

 • Selectief family types overnemen.
 • Zowel System- als custom (user) families.
 • Families overnemen naar meerdere bestanden tegelijk (linked files).
 • (SmartRevit)Packages inlezen, aanmaken en beheren.
 • Bureau templates inlezen, aanmaken en beheren.
 • Instellingen bewaren.
 • Te gebruiken op Revit project files (rvt) en Revit templates (rft).
 • Family types dupliceren binnen geopende project