3B Sheets print

OMSCHRIJVING

3B Sheets print is eigenlijk een opvolger van 3B batch print. Hierbij wordt het gebruik van plot-profiles losgelaten en ligt de focus meer op het snel afdrukken van Sheets.

 

WERKWIJZE

 1. Start het commando.
 2. Selecteer de benodigde printer, waarschijnlijk een pdf printer zoals PDFCreator.
  Download instructie (pdf)
 3. Kies of ‘Op schaal’ geprint moet worden of naar een bepaald papierformaat. Op schaal zal betekenen dat elke sheet op zijn eigen papierformaat geprint wordt. Wordt er gekozen voor bijv. A3, dan zal alles verschaald worden naar A3.
 4. Kies kleur of zwart/wit.
 5. Geef aan of er losse PDFs of 1 gecombineerde PDF gemaakt dient te worden. Natuurlijk heeft deze optie geen zin, wanneer er naar een fysieke printer geprint wordt. Let ook op dat bij het Op schaal printen naar een gecombineerde pdf, dat het grootste papierformaat aangehouden wordt. Dus een A4 wordt met heel veel witruimte op een A0 geplaatst.
 6. Onder de papierformaten knop, kan opgegeven worden welke papierformaten er gebruikt kunnen worden. Hier kunnen dus verlengde A1’s e.d. opgegeven worden.
 7. Onder ‘aanwezige sheets’ wordt een lijst getoond van alle gevonden sheets in het project. Middels sorteren en filters kan een specifieke sheet snel teruggevonden worden.
  Door te dubbel-kliken op een sheet in de lijst of de knop >> kan een sheet toegevoegd worden aan de rechterlijst. Dit is de lijst van sheets die geprint gaan worden. De volgorde waarin de sheets in deze lijst staan is ook de volgorde waarin geprint gaat worden.
 8. De locatie waar de pdf’s bewaard dienen te worden en de bestandsnaam kunnen opgegeven worden.
 9. Al deze instellingen kunnen bewaard worden voor een volgende printopdracht. Er kunnen meerdere instellingen onder een andere naam opgeslagen worden.
 10. U kunt eigen papierformaten opgeven door op het printerknopje rechtsboven te klikken. Het spreekt voor zich dat de opgegeven papierformaten ook aanwezig moeten zijn bij de printer.

Let op! Het gedrag van hoe deze tool omgaat met bijv. PDF is ook afhankelijk van de gekozen pdfpinter. PDFCreator bijv. is zo in te stellen dat deze geen pop-ups geeft in in 1x doorprint en aan het einde de pdf(s) opent.