3B Parameters koppelen

OMSCHRIJVING

Met deze tool kunnen geblokkeerde (niet benaderbare) parameters gekoppeld worden aan Shared Parameters.

WERKWIJZE

  1. Start het commando.
  2. Selecteer in de linkerkolom de category die u wilt gebruiken.
  3. Selecteer in het rechtergedeelte welke parameters u wilt uitlezen. Dit kunnen er meerdere zijn.
  4. Voor walls (wanden) kan description gebruikt worden. Er kan gekozen worden om de opbouw van de wand van binnen- naar buiten of omgedraaid weer te geven. De parameter ‘Description‘ wordt hiervoor gebruikt. Dus wanneer u een Tag heeft die deze waarde uitleest, kan dus de opbouw van de wand naar eigen behoefte weergegeven worden.

    Let op! Dit geldt alleen voor samengestelde wanden en niet voor spouwmuren die opgebouwd zijn uit los tegen elkaar aan geplaatste wanden.

    Deze tool is een momentopname en het enige dat er gebeurd is dat de waarde van onbenaderbare parameters overgenomen wordt in ‘eigen’ benaderbare paramters. Er wordt dus NIETS gekoppeld en bij wijzigingen moet deze tool opnieuw uitgevoerd worden.

  5. De Shared parameters kunnen dan gebruikt worden in Schedules en Tags.

Bij iedere versie van Revit wordt gekeken of de genoemde parameters in deze tool nog steeds onbenaderbaar zijn, want zodra dit het geval is, zijn ze in deze tool niet meer nodig. De Top Offset in walls is vanaf Revit 2015 wel te gebruiken in schedules, maar bijv. niet in Tags en dat is dus de reden dat deze nog steeds in deze tool zit.