3B Menu configurator

OMSCHRIJVING

3B Menu configurator is een tool waarmee het 3B Menu aangepast kan worden. Zo kunnen bepaalde ribbonpanels of tools toegankelijk gemaakt worden voor bepaalde groepen of personen.

WERKWIJZE

 1. Het commando starten vanuit het windows startmenu (DrieBMenuConfigurator.exe).
 2. Bij het openen wordt het lokale bestand van 3B geopend. Wordt deze niet gevonden dan wordt er een aangemaakt op basis van de standaard 3B ribbon.
 3. Klik rechtsboven op “Beheren van gebruikers…”
 4. Rechts kunnen Rollen aangemaakt worden, bijv. Admin, bouwbesluit, tekenaars, stagiaires enz.
 5. Links kunnen gebruikers aangemaakt worden.
 6. Vervolgens kan een gebruiker geselecteerd worden en kunnen er 1 of meerdere rollen toegekend worden. Klik na afloop op OK.
 7. Selecteer in het linkergedeelte een tool op tool hoofdgroep (panel) en wijs hier 1 of meerdere rollen aan toe.
 8. In het menu “Menus onderhouden” kunnen tools op een andere plek geplaatst worden of verwijderd worden.
 9. Rechts wordt het standaard 3B menu getoond behorende bij de huidige geïnstalleerde versie. Links is het gebruikersmenu.
 10. Tools die verplaatst moeten worden kunnen alleen binnen het eigen paneel verplaatst worden. Wanneer een tool naar een ander paneel moet worden verplaatst, zult u hem eerst links moeten verwijderen en dan van rechts opnieuw moeten importeren op de gewenste plek.
 11. Door te kiezen voor “Synchroniseer Tools” worden de onderliggende commando’s kloppend gemaakt (het kan namelijk zijn dat bij een update van 3B bepaalde commando’s in de code verplaatst zijn, waardoor zijn anders aangeroepen dienen te worden).
 12. Door 2x op OK te drukken worden de wijzigingen opgeslagen.