Eenvoudig IFC-files samenvoegen

Heb jij wel eens meerdere IFC-files willen samenvoegen maar wist je niet uit hoe je dit snel en zonder veel moeite voor elkaar kon krijgen? Dan hebben we goed nieuws voor jou! 3B Tools heeft namelijk een nieuwe tool gecreëerd waarmee je twee of meerdere IFC-files gemakkelijk kunt samenvoegen binnen Autodesk Revit.

Hoe werkt deze tool?

Wanneer je een abonnement hebt op 3B Tools, vind je meteen binnen Autodesk Revit alle tools die 3B Tools levert. De nieuwe functie om twee IFC-files samen te voegen kun je hiertussen terugvinden onder de naam ‘IFC Merge’. Om IFC-files samen te voegen, hoef je alleen maar op deze knop te klikken en de bestanden te kiezen die je wilt samenvoegen. De IFC-bestanden worden dan meteen gecombineerd tot één bestand. Zo gemakkelijk kan het zijn!

Voordelen van de IFC Merge tool

Waarom is deze tool zo handig? De ‘Merge’ functie maakt het mogelijk om IFC-files van deelmodellen te exporteren en deze later toch te combineren tot een volledig IFC-model. Zo kun je de individuele IFC-files kleiner maken en alleen informatie erin zetten die voor een partner partij noodzakelijk is.

Bovendien is de Merge functie met één simpele klik op de knop te gebruiken. Hierdoor bespaart het veel tijd en verricht je minder handelingen dan wanneer je bestanden via Autodesk Revit zou willen samenvoegen. Het samengevoegde bestand is ook sneller paraat. Waar het binnen Revit uren kan duren voordat het bestand klaar is, heeft de Merge functie van 3B Tools de klus binnen enkele minuten geklaard.

Waar te verkrijgen?

De ‘IFC Merge’ tool krijg je automatisch bij een abonnement op 3B Tools. Heb je nog geen abonnement? Kies dan welk abonnement bij jou past. Wil je meer weten over de mogelijkheden van deze nieuwe tool? Neem contact met ons op.

BIM project manager

Praat met onze experts

Wil jij ook gebruik maken van de IFC Merge tool en van vele andere handige tools? Plan dan een afspraak in met een van onze experts om te kijken wat 3B Tools voor jouw organisatie kan betekenen.