5.5.10 Profielen

Wanneer profielen (Profiles) gebruikt worden, is het belangrijk om deze op de juiste plek in de template te tekenen. Hier staan de kwadranten waar naar verwezen wordt.

Wanneer een profiel gemaakt wordt, kan er in de eigenschappen Family Category and Parameters gekozen worden waarvoor het profiel gebruikt gaat worden.
Generic betekent dat dit profiel toegepast kan worden voor iedere soort Family, of het nu een stijl van een vliesgevel is of een vloerrand.

Naast Generic kan er ook gekozen worden voor :

Soort Omschrijving
<Generic> Profile is inzetbaar voor alle onderstaande toepassingen
Fascia Boeiboord
Gutter Dakgoot
Mullion Stijlen en dorpels van een vliesgevel
Railing Balustrades
Reveal Openingen in de wand
Slab Edge Vloerrand
Slab Metal Deck Stalen vloeren
Stair Nosing Voorzijde traptrede
Wall Foundation Strokenfundering onder een wand
Wall Sweep Een Sweep aan de wand

Vaak zal <Generic> het gemakkelijkste zijn omdat een profiel dan breed inzetbaar is. Wanneer er voor bijvoorbeeld Fascia gekozen wordt is dit profiel niet te gebruiken voor andere toepassingen zoals bijvoorbeeld Slab Edge.

 1. Teken het profiel in het juiste kwadrant. Let hierbij op dat er enkele punten zijn waar rekening mee moet worden gehouden:
  1. Teken geen lijnen over elkaar.
  2. Teken gesloten vormen.
  3. Teken geen lijnen, bogen, cirkels e.d. kleiner dan 1mm.
  4. Wanneer een AutoCAD tekening als onderlegger gebruikt wordt, trek de contouren dan over en plak deze in een nieuw leeg bestand. Zo blijft de Family opgeschoond en wordt er geen vervuiling mee genomen in de Family en later in het project.
  5. Wanneer een vliesgevelstijl/dorpel getekend wordt, teken dan alleen de buitencontour. Meerdere contouren worden in deze Family niet toegestaan.
 2. Indien noodzakelijk, kunnen er verschillende types aangemaakt worden. De naamgeving voor deze types moeten volgens de Nederlandse taal (hoofdletter beginnen en spaties). Dit mag omdat deze typenamen uitgelezen kunnen worden door Tags.
 3. Sla deze Family op (bijv. 47_3B_dakgoot).
 4. Laad deze Family in het project of andere Family om deze toe te passen bij een Sweep, enz.