3B Project data editor

OMSCHRIJVING

3B Project data editor is een tool waarmee project locatie en database informatie gekoppeld kunnen worden aan een project. De data wordt gelezen en geschreven uit/in de extended data van een revit project file. Op deze manier blijft deze info altijd aan het project gekoppeld. Zo kunnen we er voor zorgen dat een project altijd de bijbehorende database kan vinden, maar ook weet waar projectgerelateerde instellingen opgeslagen en geladen kunnen worden. Dit is bijvoorbeeld belangrijk in het geval van bestanden in BIM360 en Revit server. Die hebben geen fysieke (lokale) lokatie, waardoor het lastig te bepalen was waar data gelezen en geschreven moet worden.

 

WERKWIJZE

  1. Start de tool
  2. Met de folder knop rechtsboven kan een andere lokatie opgegeven worden voor de database. DIt kan bijv. nodig zijn wanneer een bestaand project onder een andere naam en op een andere lokatie opgeslagen werd. Omdat de extended data ongewijzigd bleef, zal dit bestand ten alle tijde de database zoeken in de oorspronkelijke lokatie. Dit is dus te verhelpen door hier de juiste lokatie op te geven.
  3. Met de GUID knop kan nog een andere project unieke code gegenereerd worden. Ook dit is noodzakelijk om de bij punt 2 genoemde redenen.