Groeien naar BIM met 3B Tools LT

Voor architecten, aannemers en bouwbedrijven die van 2D-CAD naar 3D-modellering volgens BIM willen overstappen en daarvoor Autodesk Revit LT gebruiken, is er 3B Tools LT. Deze afgeslankte versie beschikt onder meer over templates, een BIM-bibliotheek met ruim 3.000 Families voor Autodesk Revit en een Wiki-handboek met uitleg over de vele handige tools.

Onderdelen van 3B Tools LT

Functie Omschrijving
3B Family Manager Beschikt over een geïntegreerde zoekfunctie waarmee het mogelijk is om in alle bibliotheken naar elementen te zoeken, zowel in die van 3B Tools als in de bureau- en projectbibliotheken.
3B Opschonen backup bestanden Verwijdert back-upbestanden van Autodesk Revit op basis van datum of aantal.
3B Isolatie-arcering Maak arceringen aan voor isolatie voor een bepaald schaalniveau, in zowel Autodesk Revit als AutoCAD.
3B Revit.ini configurator Deze functie maakt het mogelijk om op een overzichtelijke wijze de instellingen van het revit.ini-bestand aan te passen.
3B Type Catalog Editor Hiermee pas je Type Catalog-bestanden aan. Het is mogelijk om aan deze Family typelijsten kolommen en/of rijen toe te voegen. Dit kan makkelijk door te knippen en te plakken vanuit Microsoft Excel of Word. Het is ook mogelijk komma-gescheiden (.csv) bestanden in te laden.
3B UniformClassification Configurator Documenten in assembly-code beheren, activeren en/of wijzigen.
3B Type Catalog Hernoemer Hiermee kun je in meerdere Type Catalog-bestanden tegelijk komma’s omzetten in puntkomma’s.
3B Synchroniseer Hiermee worden de 3B-bestanden die nodig zijn voor het consistent en uniform werken binnen eenzelfde werkmethodiek automatisch voor de huidige gebruiker ingeregeld. Alle gebruikers werken zo altijd met dezelfde instellingen.