Nieuw 3B View – Makkelijk samenwerken in de cloud

Nieuw 3B View

Automatische ILS check en samenwerken in de cloud

De juiste ILS-modellen en thuis (samen)werken, hot items in onze huidige maatschappij. U kunt hierbij echter tegen problemen aanlopen. Hoe werkt u op afstand samen zonder dat er miscommunicatie ontstaat? En hoe checkt u eenvoudig of uw modellen ook voldoen aan de BIM Basis ILS? Met 3B View lost u vele problemen op.

3B View is een nieuw, online platform en cloud store voor de bouw, gebaseerd op standaard Autodesk technologieën. Hiermee kan iedereen binnen uw bedrijf samenwerken en overleggen, ongeacht de locatie. Voor 3B View is geen software licentie nodig en hierdoor kunnen andere partijen, bijvoorbeeld opdrachtgevers, uitgenodigd worden om aan een project deel te nemen. Zo blijft iedereen binnen het project goed op de hoogte van de voortgang en eventuele veranderingen.

Op het 3B View platform kunt u gebruik maken van de volgende handige tools:

ILS Checker (ILS versie 1 en/of 2)

Controleer een IFC-file aan de hand van de ILS standaard (versie 1 en/of 2). Resultaten van deze check worden via e-mail als samenvatting naar u opgestuurd. Vervolgens kunt u in 3B Tools makkelijk zien welke elementen van het model niet voldoen. Deze kunnen dan vanuit de lijst direct in Revit benaderd en verbeterd worden. Wilt u meer weten over de mogelijkheden van de ILS Checker? Bekijk dan de animatie-video.

ILS checker

3D Viewer

Met de 3D Viewer kunt u Revit, IFC, en Navisworks bestanden uploaden en inzien. Bekijk een model vanuit elke hoek en zoom eenvoudig in en uit. Ook kunnen er doorsnedes, exploded views en zelfs walkthroughs worden gemaakt.

3D viewer

Vergelijkingstool

Vergelijk twee revisies van een ontwerp naast elkaar met de vergelijkingstool van 3B View. Met behulp van een filter kunt u zien welke elementen in het model zijn toegevoegd, gewist, of gewijzigd. Hierbij kunt u ook bekijken wat er precies aan elk element is veranderd.

vergelijkings tool

Mark-Up / Redlining (issue management)

De 3D viewer is uitgebreid met tools om snapshots en redlining te maken van problemen die in het model zijn gevonden. Deze problemen worden vervolgens opgenomen in een issue management systeem en met een pushpin in 3D views aangegeven.

Mark-up tool

Werken met 3B View

Wilt u aan de slag met 3B View? 3B View is een pay per use platform, u hoeft hier dus geen apart abonnement voor af te sluiten. Wel heeft u een 3B Tools abonnement nodig voordat u 3B View kunt gebruiken.

Wilt u meer informatie over dit nieuwe platform? Praat dan met een van onze experts, wij helpen u graag verder.