4.09.1 Doorsneden maken (Wanduitslagen)

Als betonwanden als uitslag moeten worden gemaakt, is dit het eenvoudigst te maken door doorsneden te creëren. Als dit van toepassing is, worden door deze methode de wanden gestippeld achter de wand.

In de afbeelding hierboven zijn doorsneden geplaatst bij de wanden. Bij de doorsnede As B is te zien hoe het zicht is ingesteld. Dit is zo ingesteld dat een klein gedeelte achter de wand te zien is. Dit wordt gedaan bij alle doorsneden. Daarna wordt ingesteld dat de categorie van de doorsnede wordt uitgezet of alleen deze elementen.

Als deze doorsnede As B wordt geopend, is de volgende afbeelding zichtbaar:

Het principe van de wand is gereed (links), deze moet naar wens worden ingesteld zoals de schaal, Detail Level, de crop, welke elementen wel of niet zichtbaar, enz. Enkele van deze instellingen zijn op te slaan in een ViewTemplate zodat deze instellingen snel bij de andere doorsneden toegepast kunnen worden. Let erop dat in de Project Browser alle doorsneden geselecteerd kunnen worden en op alle geselecteerde views in één keer een bepaalde View Template toegepast kan worden.

Een tekenvel kan er dan uitzien zoals in de afbeelding hier onder.

Het zijn twee losse views en het overzicht van alle wanden is gemaakt met een plaatje. Er kan heel simpel een printscreen, of met een soortgelijk programma als Jing, een plaatje worden gecreëerd. Dit plaatje kan bij het project opgeslagen en geïmporteerd worden in een sheet. Vervolgens moet het op de juiste plaats worden gezet waarna het naar het clipboard gekopieerd kan worden. Vervolgens wordt het op de desbetreffende tekeningen geplakt. Een andere mogelijkheid is er niet. Of men moet het desbetreffende view kopiëren, maar als er veel wanden zijn is dat geen optie meer.

DOORSNEDE EIGENSCHAPPEN WIJZIGEN

Als er een doorsnede is waarbij de tekst van de niveaus door het gebouw lopen en de crop op de juiste plek staat, dan kunnen de bollen t.o.v. de crop veranderd worden. Een niveau selecteren en het aangrijpingspunt bij (in dit geval) het bolletje houden en versleep dan de locatie van de bollen t.o.v. de Crop. Deze afstand wordt automatisch geregeld door Revit, maar is op deze manier aan te passen.

Als de Crop van grootte wordt gewijzigd gaan de niveauhoofden automatisch op een bepaalde afstand mee. Als deze niet meer gekoppeld moeten zijn aan de Crop kan dit door Do Not Crop View uit te zetten. Als alles goed wordt ingesteld, is het te gebruiken zoals gewenst is. Zet daarna de Crop View weer aan, ze zijn nu niet meer gekoppeld.

Als een Crop gesplitst is in twee delen kunnen ze aan elkaar gemaakt worden door de twee einden naar elkaar toe te trekken, opdat het weer één geheel wordt.