4.04.1 Template instellingen

In de template zijn een aantal vloeren ingesteld, deze variëren van losse onderdelen tot complete vloeren (cementdekvloer en dragende vloer in één type). Welke vloeren er allemaal in zitten is in een overzicht te zien in de template in het onderdeel Legends -> Vloeren.

Het meest eenvoudige in Revit is om met complete vloeren te werken, dus waneer afwerklaag en dragende vloer in één type zijn verwerkt. Zo kan het hele gebouw in een aantal handelingen opgezet worden. Het kan zijn dat in bepaalde situaties alle lagen van een vloer apart moeten worden omgezet (vanwege opdrachtgever of meerdere disciplines die in één bestandwerken). In de template zitten allerlei varianten om ook met losse lagen te werken. Zo is er een losse cementdekvloer, losse betonvloer, losse isolatie en bijvoorbeeld een losse spancon (prefab gedeelte van de breedplaatvloer).

Breedplaatvloeren kunnen op twee manieren geplaatst worden, namelijk het beton en spancon als één type of alle twee de lagen los. Als gekozen wordt voor los, kan er gelijk rekening worden gehouden met de oplegging van de spancon. Bijvoorbeeld, als er een breedplaat vloer moet komen van 210mm dik kan er eerst een betonvloer van 210mm dik geplaatst worden en daarna de spancon van 50mm. Deze spancon vloer wordt vervolgens ingesteld op -160mm van het niveau. Als er al rekening mee wordt gehouden dat bij de dragende wanden de spancon 10mm op ligt, zijn de details ook gelijk in orde.